Runderhaas met peper

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gemengde peperkorrels
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 runderhaas van 1 kg
  • voor de saus
  • 150 ml kant-en-klare kalfsfond
  • 100 ml slagroom
  • 1 theelepel gemengde peperkorrels

Bereiden

Verwarm de oven voor op gasstand 7 / 210 °C.

Kneus de peperkorrels en roer de boter zacht. Smeer de runderhaas in met de zachte boter, bestrooi met zout en rol hem voorzichtig door de gekneusde peperkorrels om hem zo te 'paneren'.

Zet het vlees ca. 20 minuten in de oven. Laat het daarna 10 minuten rusten, ingepakt in aluminiumfolie.

Zet de ovenschaal op laag vuur, blus af met de kalfsfond en roer de aanbaksels los. Voeg vervolgens de slagroom, een beetje zout en de gekneusde peperkorrels toe en laat 3 minuten inkoken.

Dien de met peper 'gepaneerde' ossenhaas op met de pepersaus.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Runderhaas met peper' is afkomstig uit het kookboek...

Gebraden en gevuld

diverse auteurs

Kip, rund, kalf, varken, lam... ze laten zich allemaal heerlijk braden. Geroosterde kip met citroen, varkensfilet met geroosterde artisjokken en salie of lamsrack... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Rundvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!