Klassieke steak tartaar
- 1 persoon
- 15 min
- waardering 6,3
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 180 g mager rundergehakt (minder dan 5% vet)
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel gehakte cornichon
- 1 eetlepel fijngehakte sjalot
- 1 eidooier
- 1 kleine theelepel kappertjes
- 2 stengels bieslook, gehakt
- 1 takje peterselie, gehakt
Bereiden
Meng alle ingrediënten in een mengkom met een vork voorzichtig tot een samenhangend geheel.
Serveer het tartaarmengsel met behulp van een serveerring in een cirkel of schep het direct op het bord.
Tip
Serveer met friet en een salade en een mooi glas frisse, fruitige chinon (Loire).
Kookboek
Het recept 'Klassieke steak tartaar' is afkomstig uit het kookboek...
Tartaar van het mes
Jean-Guillaume Dufour
Rauw of even aangebakken: tartaargerechten zijn een echte delicatesse. Alle recepten in dit boek zijn afkomstig van de Parijse restaurantketen Les Tontons... lees verder
© Good Cook