Klassieke steak tartaar

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 6,3
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 180 g mager rundergehakt (minder dan 5% vet)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel gehakte cornichon
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  • 1 eidooier
  • 1 kleine theelepel kappertjes
  • 2 stengels bieslook, gehakt
  • 1 takje peterselie, gehakt

Bereiden

Meng alle ingrediënten in een mengkom met een vork voorzichtig tot een samenhangend geheel.

Serveer het tartaarmengsel met behulp van een serveerring in een cirkel of schep het direct op het bord.

Tip

Serveer met friet en een salade en een mooi glas frisse, fruitige chinon (Loire).

Kookboek

Het recept 'Klassieke steak tartaar' is afkomstig uit het kookboek...

Tartaar van het mes

Jean-Guillaume Dufour

Rauw of even aangebakken: tartaargerechten zijn een echte delicatesse. Alle recepten in dit boek zijn afkomstig van de Parijse restaurantketen Les Tontons... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Tartaar recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!