Mediterrane kalfstartaar

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 180 g kalfsschnitzel
  • 2 kerstomaten
  • 40-50 g pijnboompitten
  • 1 eetlepel gehakte cornichon
  • 1 eetlepel gehakte kervel
  • 2 kleine theelepels kappertjes
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje olijfolie

Bereiden

Snijd de kalfsschnitzel in smalle repen en de repen in blokjes.

Snijd de kerstomaten in blokjes.

Meng in een mengkom alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Breng het tartaarmengsel op smaak met een flinke draai van de pepermolen en een mespuntje zeezout (fleur de sel de Guérande).

Serveer het tartaarmengsel met behulp van een serveerring in een cirkel of schep het direct op het bord.

Tip

Snijd het vlees altijd pas een minuut of 10 - liefst nog korter - voor het serveren. Koop je vlees dus bij voorkeur zo kort mogelijk voor de maaltijd bij een kwaliteitsslagerij die zijn naam eer aan doet; die geen vlees verkoopt waarvan de herkomst onzeker is, maar ambachtelijk geproduceerd kalfsvlees van, zo mogelijk, Nederlandse bodem.

Kookboek

Het recept 'Mediterrane kalfstartaar' is afkomstig uit het kookboek...

Tartaar van het mes

Jean-Guillaume Dufour

Rauw of even aangebakken: tartaargerechten zijn een echte delicatesse. Alle recepten in dit boek zijn afkomstig van de Parijse restaurantketen Les Tontons... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tartaar recept tips

Reacties op dit recept

  • RedsIk mis het rauwe ei.

    • LoesVolgende keer toch iets beter lezen. Er staat '1 eidooier' in de ingrediëntenlijst.

    reageren