Mediterrane kalfstartaar
bereiden
Ingrediënten
- 180 g kalfsschnitzel
- 2 kerstomaten
- 40-50 g pijnboompitten
- 1 eetlepel gehakte cornichon
- 1 eetlepel gehakte kervel
- 2 kleine theelepels kappertjes
- 1 eidooier
- 1 scheutje olijfolie
Bereiden
Snijd de kalfsschnitzel in smalle repen en de repen in blokjes.
Snijd de kerstomaten in blokjes.
Meng in een mengkom alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Breng het tartaarmengsel op smaak met een flinke draai van de pepermolen en een mespuntje zeezout (fleur de sel de Guérande).
Serveer het tartaarmengsel met behulp van een serveerring in een cirkel of schep het direct op het bord.
Tip
Snijd het vlees altijd pas een minuut of 10 - liefst nog korter - voor het serveren. Koop je vlees dus bij voorkeur zo kort mogelijk voor de maaltijd bij een kwaliteitsslagerij die zijn naam eer aan doet; die geen vlees verkoopt waarvan de herkomst onzeker is, maar ambachtelijk geproduceerd kalfsvlees van, zo mogelijk, Nederlandse bodem.
Kookboek
Het recept 'Mediterrane kalfstartaar' is afkomstig uit het kookboek...
Tartaar van het mes
Jean-Guillaume Dufour
Rauw of even aangebakken: tartaargerechten zijn een echte delicatesse. Alle recepten in dit boek zijn afkomstig van de Parijse restaurantketen Les Tontons... lees verder
© Good CookTartaar tips
Reacties op dit recept
-
Reds
Ik mis het rauwe ei.
- Loes Volgende keer toch iets beter lezen. Er staat '1 eidooier' in de ingrediëntenlijst.