Varkensfilet in een bladerdeegjasje
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 910 kcal
- 39 g eiwit
- 68 g vet
- 36 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 varkensfilets (à 300 g)
- paprikapoeder
- 50 g boter
- 75 g doorregen spek, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 400 g champignons, in plakjes
- 4 tomaten (uit blik), uitgelekt en in grove stukken
- 1 pakje diepvriesbladerdeeg (450 g)
- 1 eierdooier
- 4 eetlepels melk
Bereiden
Bestrooi de varkensfilets met zout, peper en paprikapoeder. Braad in een pan in de boter rondom kort aan en neem het vlees uit de pan. Braad het spek en de ui in het braadvocht aan. Voeg de champignons en tomaten toe, verwarm even mee en breng met zout, peper en paprikapoeder op smaak.
Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 rechthoeken van ca. 30 x 20 cm. Leg op elke plak een filet. Verdeel de vulling over de filets. Vouw het bladerdeeg om het vlees en de vulling en druk de randen goed aan.
Klop de eierdooier los met de melk. Leg de filetpakketjes op een met water afgespoelde bakplaat, bestrijk met het ei-melkmengsel en bak ze in 25-30 minuten goudbruin in de op 200-220 °C voorverwarmde oven. Halveer de filets voor het serveren of snijd ze in plakken.
Bron
Het recept 'Varkensfilet in een bladerdeegjasje' wordt je aangeboden door Miele