Varkensfilet met geroosterde paprika
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
bevat per portie
- 225 kcal
- 23 g eiwit
- 13 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- 4 varkensfiletlapjes van ca. 100 g
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Rooster de paprika's ca. 20 minuten in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Leg de paprika's in een schaal, dek deze af en laat ze ca. 10 minuten liggen. Trek het vel van de paprika's en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Leg de paprikareepjes weer in de schaal met paprikavocht. Schep er 1 eetlepel olijfolie en de balsamicoazijn door.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes in ca. 8 minuten bruin en gaar. Strooi er zout en peper over. Leg het vlees op vier borden en schep de paprika erop. Lekker met pasta.
Bron
Het recept 'Varkensfilet met geroosterde paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: istetiana | Shutterstock.com