Varkenshaas met harissa en mango-koriandercouscous
bereiden
Ingrediënten
- 200 g varkenshaas, op kamertemperatuur
- 1 theelepel harissa
- flinke scheut citroensap
- olijfolie, om in te bakken
- 150 ml kokende kippenbouillon
- 60 g couscous
- 1 mango, in blokjes
- handje verse koriander, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Wrijf de varkenshaas rondom in met de harissa, het citroensap en de olijfolie. (Als je de tijd hebt, marineer je het vlees wel 24 uur lang. Hierdoor krijgt het een fantastisch diepe smaak - maar ook zonder die lange marineertijd smaakt het goed.)
Schenk de kokende bouillon over de couscous in een hittebestendige kom; de bouillon moet 2 à 3 mm boven de couscous uit komen. Dek af met een schone theedoek en zet weg.
Schenk wat olijfolie in een ovenbestendige pan op hoog vuur en leg de varkenshaas erin. Braad het vlees rondom aan tot het licht goudkleurig is en zet de pan dan 8 tot 10 minuten in de oven of tot het vlees gaar is, afhankelijk van de grootte van het stuk vlees.
Als de bouillon door de couscous is opgenomen, roer je met een vork de korrels los. Voeg de mango, koriander, wat olie en zout en peper toe.
Laat het vlees als het klaar is, 2 tot 3 minuten rusten. Snijd de varkenshaas in plakjes en leg deze naast de couscous.
Kookboek
Het recept 'Varkenshaas met harissa en mango-koriandercouscous' is afkomstig uit het kookboek...
Too good to share
Sam Stern
Koken voor jezelf is leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je elke dag weer gevarieerd eet en dat je slim inkoopt? In 'Too good to share' geeft Sam Stern je 130... lees verder
© Good Cook