Varkenshaas met koriander en verse ananas
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 4 teentjes knoflook, gesnipperd
- 4 lente-uitjes, in ringetjes
- 400 g varkenshaas, in dunne plakjes
- ¼ ananas, in blokjes
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel limoensap
- een handvol korianderblaadjes
- een handvol gehakte munt
Bereiden
Verhit de olie in een wok of een pan met zware bodem. Fruit de knoflook en de lente-uitjes 1 minuut op vrij hoog vuur. Haal ze uit de pan.
Verhit de pan tot hij heel heet is. Roerbak het vlees 2-3 minuten, in gedeelten, tot het net gaar is.
Schep de knoflook, de lente-uitjes en al het vlees weer in de pan. Voeg de ananas, de vissaus en het limoensap toe. Schep alles om en laat het mengsel 1-2 minuten sudderen, tot de ananas door en door warm is.
Schep de koriander en de munt door het mengsel. Dien het gerecht meteen op en geef er gestoomde rijst bij.
Kookboek
Het recept 'Varkenshaas met koriander en verse ananas' is afkomstig uit het kookboek...
Vers op je bord
diverse auteurs
'Vers op je bord' is het perfecte boek voor mensen die verse groeten en fruit kopen. Hoe kies je de beste soorten, hoe bewaar je het en hoe bereid je het? Waar moet
... lees verder © Uitgeverij TerraVarkenshaas tips
Reacties op dit recept
- Linda Snel, makkelijk en... lekker. Vind de saus (munt, koriander, vissaus, ananas, limoen) erg lekker van smaak. Ga ik zeker nog 'ns maken.
- Jacqueline Het is lekkerder dan ik had verwacht en erg snel gemaakt! Een echte aanrader!
- John Dit recept is echt zonde van de varkenshaas. Deze verdiend beter.