Varkenshaas met mangocompote
bereiden
Bevat per portie
335 kcal
29 g eiwit
15 g vet
21 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 1 theelepel gemalen piment
- 50 g boter
- 1 grote mango
- 1 citroen, uitgeperst
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels Franse mosterd
Bereiden
Wrijf het varkenshaasje in met piment en wat zout en peper. Verhit de boter in een braadpan. Braad het varkenshaasje in ca. 15 minuten bruin en rosé. Keer het vlees regelmatig.
Schil intussen de mango en snijd het vruchtvlees eraf. Snijd de helft van het vruchtvlees in stukjes en pureer de rest.
Doe het citroensap, 1 eetlepel water, de rozijnen en de suiker in een steelpan. Breng het aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes koken. Roer de mosterd, de mangomoes en de stukjes mango erdoor. Doe de compote in een schaaltje.
Snijd het varkenshaasje schuin in plakjes. Schep een eetlepel compote naast het vlees en serveer de rest er apart bij. Lekker met witlof of haricots verts en gebakken aardappelen.
Het recept 'Varkenshaas met mangocompote' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com