Varkenshaas met wasabi en knapperige groenten
bereiden
Ingrediënten
- 4 varkenshaasjes van elk ca. 130 g
- 10 g rapen
- 10 g knolselderij
- 30 g broccoli
- 60 g bloemkool
- 10 g gedroogde tomaten, fijngesneden
- 25 g fijngehakte bladselderij
- 20 g pickles
- voor de saus
- 40 g pickles
- 10 g wasabi
- 200 ml room
- 20 g kalfsfond
Bereiden
Kruid de varkenshaasjes met zout en bak ze 1 minuut aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met peper en bak nog 5 minuten in de oven op 190 °C. Laat het vlees 10 minuten rusten. Warm de varkenshaasjes 5 minuten op in de oven voor u opdient.
Pureer de rapen, de knolselderij, de broccoli en de bloemkool fijn. Doe de groenten in een kom en voeg de gedroogde tomaten, de gesnipperde selderij en de pickles toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed om.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een kookpan en breng aan de kook. Mix alles tot een gladde saus en kruid bij met zout en peper indien nodig. Klop de saus schuimig.
Schik het varkenshaasje op een bord en leg er knapperige groenten op. Garneer het bord met enkele druppels wasabisaus.
Variatietip
Vervang de pickles door Dijon-mosterd.
Kookboek
Het recept 'Varkenshaas met wasabi en knapperige groenten' is afkomstig uit het kookboek...
Een snuifje kruiden
Benjamin Collombat
Met kruiden en specerijen geeft u uw recepten een aparte finishing touch. In dit smaakvolle boek deelt Benjamin Collombat, gedreven en enthousiaste chef van
... lees verder © Uitgeverij Lannoo