Varkensrollade met kastanjes
- 4 personen
- 120 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg varkensrollade (schouder, bilvlees)
- 1 teentje knoflook
- 50 g boter
- 1 ui, in vieren
- 1 blik (1 kg) naturel kastanjepuree
Bereiden
Wrijf het vlees in met een teen knoflook. Verhit een flinke klont boter in een braadpan. Bak er het vlees op hoog vuur aan alle kanten in aan, vervolgens de ui. Voeg er twee eetlepels heet water aan toe, zout en peper en leg het deksel erop. Laat ongeveer 1 uur en 30 minuten zachtjes sudderen. Keer het vlees een paar keer.
Haal het vlees uit de pan. Snijd in plakken en leg in een verwarmde schaal. Giet een paar lepels braadvocht over het vlees en giet de rest in een kom.
Doe de kastanjepuree in de lege braadpan. Verwarm die op laag vuur en doe er beetje bij beetje een flink stuk boter bij, de rest van het braadvocht, zout en peper. Serveer de rollade in de warme schaal.
Tips
U kunt ook hele kastanjes nemen (verse of uit blik) in plaats van puree. Verse kastanjes: laat ze 30 minuten in de huid koken; pel ze en doe ze 20 minuten voor het eind bij het vlees in de braadpan. Kastanjes uit blik: spoel ze af onder koud water. Giet ze af en laat ze 5 minuten opwarmen bij het vlees.
Kookboek
Het recept 'Varkensrollade met kastanjes' is afkomstig uit het kookboek...
Cuisine - 1000 klassiekers uit de Franse keuken
Françoise Bernard
Deze kookbijbel brengt u 1.000 bekende gerechten, stuk voor stuk klassiekers van de rijke Franse culinaire traditie. Heldere recepten en nuttige tips helpen u om... lees verder
© Uitgeverij Lannoo