Varkensrollade met pruimenrelish

  • 4 personen
  • 65 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gember, geraspt
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 3 jeneverbessen
  • geraspte schil van ½ sinaasappel
  • 1 varkensfiletrollade van 1 kg
  • 6 pruneaux (pruimen)
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 1 eetlepel fijngehakte groene kruiden (bv. Bieslook en peterselie)
  • 50 g boter

Voorbereiden

Meng de olie in de blender van de keukenmachine met de gember, kaneel, nootmuskaat, jeneverbessen, sinaasappelschil en peper en pureer tot een gladde pasta. Bestrijk de rollade rondom met de specerijenpasta. Dek de rollade af, zet hem in de koelkast en laat de smaken 12 uur intrekken.

Bereiden

Snijd de pruimen en zilveruitjes heel fijn. Meng de pruimen met de zilveruitjes en de groene kruiden. Verwarm de oven voor op 175 °C.

Dep de rollade droog met keukenpapier. Verhit de boter in een ovenbestendige braadpan en bak de rollade rondom bruin. Zet de braadpan in de oven en bak de rollade in 45 minuten gaar (kerntemperatuur 70 °C). Draai de rollade een paar keer en bestrijk tussentijds met de jus.

Laat de rollade 10 minuten afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Bestrooi het vlees met zout naar smaak. Snijd de rollade in plakken en serveer met de pruimenrelish. Lekker met aardappelpuree en roergebakken spinazie.

Extra benodigd

Keukenmachine, aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Varkensrollade met pruimenrelish' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Vlees

diverse auteurs

Of je nu iedere dag vlees eet of maar een keer per week, je wilt wel echt iets lekkers op tafel zetten. In 'Kook ook - Vlees' staan veel smakelijke recepten met... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Varkensrollade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!