Buikspek met honing en 5-spices van de barbecue
- 6 personen
- 200 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Chinees
- Vlees
Ingrediënten
- 60 g vloeibare honing
- 60 ml hoisinsaus
- 50 g rietsuiker
- 30 ml shaoxing wijn (of droge sherry)
- 30 ml zoute sojasaus
- 30 ml ketjap manis
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 kilo varkensbuik, zonder zwoerd
Bereiden
Maak een marinade van de honing, hoisinsaus, rietsuiker, shaoxing wijn, sojasaus, ketjap en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de vetlaag in ruitpatroon in tot op het vlees zodat de marinade ook aan de vetkant bij het vlees komt.
Marineer de varkensbuik minimaal 3 uur, maar nog liever een nacht, en masseer regelmatig de marinade in het vlees.
Laat het vlees goed uitlekken. Leg de varkensbuik met het vet naar boven op de barbecue (temperatuur 120 °C, hitte indirect) en laat garen tot een kerntemperatuur van 70 °C. Smeer de buik regelmatig in met het restant van de marinade.
Stook het vuur bij een kerntemperatuur van 70 °C wat op en gril de varkensbuik rondom krokant, maar zorg dat het vlees niet verbrandt.
Extra benodigd
Kernthermometer
Kookboek
Het recept 'Buikspek met honing en 5-spices van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Het complete BBQ boek
Julius Jaspers
Met 'Het complete BBQ boek' geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma