Gebakken varkensvlees met sojasaus
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vlees
Ingrediënten
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 500 g varkensfricandeau, in stukjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in dunne ringen gesneden
- 4 eetlepels lichte sojasaus
- 1 theelepel poedersuiker
- 10 g Thaise basilicumblad
- rijst (optioneel), voor erbij
Bereiden
Verhit de olie in een wok en bak het varkensvlees op hoog vuur tot het aan alle kanten goudgeel is. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 3 minuten mee.
Roer de chilipeper, sojasaus en suiker door het vlees en laat alles warm worden. Voeg het basilicumblad toe en bak alles nog 1 minuut. Verdeel het gerecht over 4 borden en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Gebakken varkensvlees met sojasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Basisboek Aziatisch
Jody Vassallo & Emily Ezekiel
Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten uit de keukens van China, Japan, Thailand en Korea in huis. Van geurige Thaise curry's en Sukiyaki uit Osaka tot en... lees verder
© Good Cook