Gebakken varkensvlees met sojasaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 500 g varkensfricandeau, in stukjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in dunne ringen gesneden
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 10 g Thaise basilicumblad
  • rijst (optioneel), voor erbij

Bereiden

Verhit de olie in een wok en bak het varkensvlees op hoog vuur tot het aan alle kanten goudgeel is. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 3 minuten mee.

Roer de chilipeper, sojasaus en suiker door het vlees en laat alles warm worden. Voeg het basilicumblad toe en bak alles nog 1 minuut. Verdeel het gerecht over 4 borden en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Gebakken varkensvlees met sojasaus' is afkomstig uit het kookboek...

Basisboek Aziatisch

Jody Vassallo & Emily Ezekiel

Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten uit de keukens van China, Japan, Thailand en Korea in huis. Van geurige Thaise curry's en Sukiyaki uit Osaka tot en... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Varkensvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!