Gegrilde Secreto Ibérico

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g Secreto Ibérico
  • 2 theelepels tex-mexkruiden
  • 100 g brandnetelkaas, om te raspen
  • 1 limoen

Bereiden

Wrijf het stukje Secreto in met de tex-mexkruiden. Schroei het stuk langs twee kanten aan op de grill boven een directe gloed.

Als je dit stuk gaat grillen, drupt het vet in de kolen en rookt of ontvlamt het terug tegen je vlees. Dat geeft een topsmaak. Grillen in de vlammen is helemaal niet erg, als je maar vaak genoeg blijft draaien.

Secreto eet je het liefst lichtjes rose. Trancheer het vlees fijn. Rasp de kaas en de limoen over de Secreto.

Tip

Don't touch it! Combineer dit gerecht met... niets! De Secreto is zo heerlijk dat we het fijn trancheren en met de handen laten opeten. Waanzin!

Opmerking

Een van onze lievelingsstukken varkensvlees is by far de Secreto. Het is een super dankbaar stukje dat je vindt tussen de nek en de schouder van het varken. Je kent het misschien ook als pata negra.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde Secreto Ibérico' is afkomstig uit het kookboek...

Puur bbq

Nick van Hoof & Kevin Kegeleers

Niets is zo heerlijk als samen rond een smeulende barbecue zitten en genieten van het lekkerste eten. Chefs Nick en Kevin van Zouterover doen niets liever dan mensen samenbrengen met hun heerlijk toegankelijke gerechten, klaargemaakt met... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Varkensvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!