Gemarineerde gegrilde varkenssatés
bereiden
Ingrediënten
- 5 teentjes knoflook
- 3 korianderwortels of 2 eetlepels koriandersteeltjes, gehakt
- 1 theelepel zwarte peperbolletjes
- 3 eetlepels (35 g) palmsuiker
- 2 eetlepels oestersaus
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 75 ml kokosmelk
- 500 g magere varkensspiering
- 3 eetlepels maïzena
Bereiden
Stamp de gepelde knoflook met de korianderwortels of -steeltjes en de peperbolletjes fijn in een vijzel. Doe er de palmsuiker bij en stamp tot de suiker is opgelost. Voeg er ten slotte de oestersaus, de sojasaus, de olie, de kokosmelk en 3 eetlepels water aan toe.
Snijd het varkensvlees in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Leg ze in de marinade en schep goed om. Laat minstens een paar uur en bij voorkeur een hele nacht marineren in de koelkast.
Strooi de maïzena over het vlees en schep om. Steek de stukjes op bamboe satéstokjes en leg ze op een bord. Zet opnieuw een paar uur in de koelkast.
Bak de varkenssatés in een grillpan op een hoog vuur of - nog beter - op de barbecue. Serveer met kleefrijst en nam jim jeaw dipsaus.
Extra benodigd
Vijzel, bamboe satéstokjes van 15 cm
Tip
Deze varkenssatés maak je bij voorkeur een dag van tevoren klaar. Hoe langer ze marineren, hoe sappiger het vlees wordt.
Kookboek
Het recept 'Gemarineerde gegrilde varkenssatés' is afkomstig uit het kookboek...
De Thaise keuken van Boo Raan
Dokkoon Kapueak
Volgens chef Dokkoon Kapueak is Thais koken niet zo moeilijk en kan iedereen het leren. In dit boek vertelt Dokkoon je precies hoe het moet, van de juiste bereidingswijze tot het herkennen van de goede ingrediënten
... lees verder © Uitgeverij Lannoo