Gepaneerde reepjes varkensvlees met citroensaus
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 520 kcal
- 36 g eiwit
- 36 g vet
- 13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 ei
- ½ theelepel serehpoeder
- paneermeel
- 300 g varkenslapjes, in 2 cm dikke lange reepjes
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel citroenrasp
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels mayonaise
- 25 g boter
- 3 eetlepels olie
Bereiden
Klop het ei los met zout, peper en het serehpoeder. Strooi wat paneermeel op een bord. Haal de reepjes vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Meng de yoghurt met het citroensap, de citroenrasp, de gembersiroop en de mayonaise.
Verhit de boter met de olie en bak hierin de reepjes varkensvlees in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Leg de reepjes varkensvlees op warme borden en geef het sausje erbij. Lekker met andijvie met aardappelpuree.
Bron
Het recept 'Gepaneerde reepjes varkensvlees met citroensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: tiverylucky | Shutterstock.com