Gestoofde varkensschenkel in ahorn en bier
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie voor het aanbraden
- 2 varkensschenkels van ca. 800 g elk
- 4 kruidnagels
- 250 ml ahornsiroop
- 250 ml ambachtelijk bruin bier (of ander bier van goede kwaliteit)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. Schuif het rooster in het midden.
Verhit de olie in een grote gietijzeren braad- of stoofpan (ovenbestendig). Leg de schenkels erin. Braad de schenkels enkele minuten aan alle kanten aan. Bestrooi het vlees met 1 theelepel zout.
Stamp of maal de kruidnagels fijn in een vijzel. Schenk de ahornsiroop en het bier in de stoofpan (de schenkels moeten tot ongeveer drie vierde onder staan). Voeg de gemalen kruidnagels toe.
Dek de pan af en zet hem in de oven. Laat het vlees 4 uur garen. Draai de schenkels elk uur om en bedruip ze.
Kookboek
Het recept 'Gestoofde varkensschenkel in ahorn en bier' is afkomstig uit het kookboek...
Recepten uit Canada
Frédérique Chartrand
Ontdek de typische streekgerechten en culinaire veelzijdigheid van Canada. Canada kent grote invloeden uit de Franse en Angelsaksische keukens... lees verder
© Good Cook