Phat thai zonder noedels

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 ml plantaardige olie, om te frituren
  • 100 g extra stevige witte of gele tofu, in blokjes van 1 cm
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 100 g varkensschouder of -lende, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels ingemaakte radijs, gehakt
  • 10 rauwe garnalen, gepeld, zonder darm, met staart
  • 2 eieren, geklutst
  • 2 eetlepels gedroogde garnalen
  • 1½ theelepel limoensap
  • 4 theelepels tafelsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2-3 eetlepels geroosterde pinda's, fijngestampt
  • 3 rode pepers, fijngehakt
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 100 g taugé
  • 2 sprieten Chinese bieslook, in stukjes van 4 cm
  • garneer met
  • geroosterde pinda's, fijngestampt
  • een takje koriander
  • serveer met
  • rauwe groenten, zoals Chinese bieslook, taugé en bananenbloem
  • partjes limoen

Bereiden

Verhit de olie om te frituren in een wok of frituurpan tot 180 °C, of tot een stukje brood in 30 seconden bruin is. Frituur de blokjes tofu 4-5 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Giet de olie op 3 eetlepels na uit de wok en roerbak de sjalot 1 minuut op matig vuur. Doe er de plakjes vlees bij en roerbak ze 2-3 minuten of tot ze gaar zijn. Voeg de ingemaakte radijs en de garnalen toe, en roerbak ze 2-3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn.

Doe er de eieren bij en bak ze 10 seconden. Voeg de gedroogde garnalen en tofu toe, en roerbak ze 1 minuut. Draai het vuur iets hoger, voeg het limoensap en de suiker, vissaus, geroosterde pinda's, pepertjes en chilivlokken toe, en roerbak ze 1 minuut. Roer er de taugé en bieslook door. Schep het mengsel op een schaal, garneer met de pinda's en het takje koriander, en serveer het gerecht met rauwe groenten en partjes limoen.

Kookboek

Het recept 'Phat thai zonder noedels' is afkomstig uit het kookboek...

Thailand, het kookboek

Jean-Pierre Gabriel

'Thailand, het kookboek' is de ultieme gids om de Thaise keuken te ontdekken. Het boek bevat 500 recepten, van simpele snacks en drankjes tot curry's... lees verder

© Unieboek Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Varkensvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!