Procureurspiesjes
- 6 personen
- 45 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vlees
Ingrediënten
- 900 g procureur of varkensschouder
- voor de marinade
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels fijngehakte koriandersteeltjes
- 2 eetlepels fijngehakte palmsuiker (o.a. toko) of honing
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1½ eetlepel oestersaus
- 1 theelepel versgemalen witte peper
- 200 ml kokosroom
Bereiden
Snijd het vlees met de draad mee in repen van 5 cm breed. Leg het vlees 30 tot 45 minuten in de diepvries om het vlees later makkelijker in plakjes te kunnen snijden. Klop intussen alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom glad.
Leg de ijskoude plakjes varkensvlees op een snijplank en snijd in stukjes van 2 cm, deze keer op de draad. Voeg toe aan de marinade en laat minimaal 30 minuten marineren, maar het liefst een hele nacht.
Maak de barbecue klaar voor de directe grillmethode met een of twee schoendozen vol houtskool. Zodra de kolen witheet zijn en je je hand niet 2 seconden vlak boven het rooster kunt houden, kun je gaan grillen.
Rijg het vlees strak tegen elkaar aan spiesen.
Gril 5 minuten op de barbecue, keer om en gril nog 5 minuten. Controleer de garing en gril indien nodig nog wat langer. Deze spiesjes zijn erg lekker met sriracha.
Kookboek
Het recept 'Procureurspiesjes' is afkomstig uit het kookboek...
The Curry Guy Thai
Dan Toombs
Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, neemt je deze keer mee naar de Thaise keuken. 'The Curry Guy Thai' biedt meer dan 100 typische Thaise recepten voor de thuiskok. Met tekst en uitleg over een goede voorraadkast, specifieke Thaise smaakmakers... lees verder
© Good Cook