Spicy pig candy van de barbecue
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 100 g bruine basterdsuiker
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 500 g ontbijtspek, dik gesneden
Bereiden
Meng de suiker met het knoflookpoeder, de komijn, het mosterdpoeder en de peper. Strooi het mengsel over het spek (beide zijdes) en laat 15 minuten intrekken.
Bak de spek in 20 tot 22 minuten om en om krokant op de barbecue (200 °C, indirect vuur). Zet in de barbecue een bakje onder de spek!
Laat de spek even uitlekken op een rekje - of op het rooster dat je even op 2 bakstenen zet - en laat afkoelen totdat hij lauw is.
Opmerking
Het lichte zout van het gepekelde en gerookte spek, met de specerijen en de suiker... voor mij een gastronomische delicatesse. Het lekkerst zijn de randjes die zwart maar net niet verbrand zijn. Wauw...
Kookboek
Het recept 'Spicy pig candy van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Masterclass BBQ
Julius Jaspers
In 'Masterclass BBQ' laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de bbq oneindig kunt variëren. Julius Jaspers weet na het maken van verschillende bbq boeken precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma