Varkenskoteletten met een pecannotenkorstje

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

452 kcal
22 g eiwit
40 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gemalen blond lijnzaad
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel glutenvrije sojasaus
  • 75 g gemalen pecannoten
  • 4 varkenskoteletjes, ontbeend, 2 cm dik
  • 2 eetlepels olijf- of kokosolie

Bereiden

Meng in een bord het gemalen lijnzaad, paprikapoeder en ½ theelepel zeezout. Klop in een grote ondiepe schaal het ei los samen met de sojasaus. Stort de pecannoten op een bord.

Haal elk koteletje door het lijnzaadmengsel, dan door het eimengsel en tot slot door de pecannoten, zodat het een jasje krijgt.

Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de koteletjes 8 minuten, waarbij je ze een keer omdraait, tot een in het midden gestoken thermometer 71 °C aangeeft en de sappen er helder uit komen.

Variatietip

Voor een Italiaans tintje meng je 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogd basilicum en 1 eetlepel geraspte parmezaan door het gemalen lijnzaad en serveer je het vlees met tomatensaus.

Kookboek

Het recept 'Varkenskoteletten met een pecannotenkorstje' is afkomstig uit het kookboek...

Broodbuik kookboek

Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Varkensvlees tips