Varkenskoteletten met een pecannotenkorstje
bereiden
Bevat per portie
452 kcal
22 g eiwit
40 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels gemalen blond lijnzaad
- ½ theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 groot ei
- 1 theelepel glutenvrije sojasaus
- 75 g gemalen pecannoten
- 4 varkenskoteletjes, ontbeend, 2 cm dik
- 2 eetlepels olijf- of kokosolie
Bereiden
Meng in een bord het gemalen lijnzaad, paprikapoeder en ½ theelepel zeezout. Klop in een grote ondiepe schaal het ei los samen met de sojasaus. Stort de pecannoten op een bord.
Haal elk koteletje door het lijnzaadmengsel, dan door het eimengsel en tot slot door de pecannoten, zodat het een jasje krijgt.
Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de koteletjes 8 minuten, waarbij je ze een keer omdraait, tot een in het midden gestoken thermometer 71 °C aangeeft en de sappen er helder uit komen.
Variatietip
Voor een Italiaans tintje meng je 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogd basilicum en 1 eetlepel geraspte parmezaan door het gemalen lijnzaad en serveer je het vlees met tomatensaus.
Kookboek
Het recept 'Varkenskoteletten met een pecannotenkorstje' is afkomstig uit het kookboek...
Broodbuik kookboek
William Davis
Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw... lees verder
© Kosmos Uitgevers