Varkenslapjes in citroen-biersaus

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 335 kcal
  • 27 g eiwit
  • 15 g vet
  • 15 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g varkenslapjes
  • 25 g boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 citroen
  • 200 ml witbier
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • 1 sneetje oud witbrood, verkruimeld

Bereiden

Wrijf de varkenslapjes in met zout en peper. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees in ca. 4 minuten bruin. Bak de ui ca. 2 minuten met het vlees mee.

Pers ½ citroen uit en snijd de andere helft in flinterdunne plakjes. Schenk het citroensap en het bier langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de plakjes citroen en de kruiden toe en laat de varkenslapjes in ca. 20 minuten zachtjes gaar sudderen.

Roer de broodkruimels door het stoofvocht. Laat het geheel nog even sudderen tot de saus gebonden is. Lekker met koolraappuree en boontjes.

Bron

Het recept 'Varkenslapjes in citroen-biersaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Andrey Starostin | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Varkensvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!