Varkenslapjes met salie
bereiden
Bevat per portie
385 kcal
26 g eiwit
28 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 4 eetlepels slaolie
- 4 varkenslapjes (à ca. 125 g)
- 2 uien, in dunne ringen
- 3 theelepels salie, fijngehakt
- 2 theelepels bloem
- 200 ml appelsap
- 2 theelepels mosterd
Bereiden
Verhit de boter met de slaolie en bak hierin de varkenslapjes aan beide kanten bruin. Voeg de uienringen en de salie toe en bak ze 3 minuten omscheppend mee. Roer de bloem door het braadvet. Voeg het appelsap en de mosterd toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de varkenslapjes met het deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar worden. Voeg, als het vocht te veel verdampt, tussentijds nog een scheutje appelsap toe. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappelen, spinazie en appelcompote.
Het recept 'Varkenslapjes met salie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: zoryanchik | Shutterstock.com