Yakitori van gefrituurd varkensvlees met Japanse worcestersaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Japans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 2 varkensfilets (elk ongeveer 300 g), in stukjes van 2 à 3 cm
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 g Japans paneermeel of fijn paneermeel
  • 500 ml plantaardige olie
  • 1 rode paprika, in vierkantjes van 1 cm
  • voor de saus
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 80 ml tomatensaus (passata)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels saké
  • 1 theelepel mosterd

Bereiden

Roer de lichte sojasaus, de mirin en de knoflook in een grote kom door elkaar; voeg de stukjes varkensvlees toe. Meng goed door elkaar.

Dompel het varkensvlees in het losgeklopte ei en haal het vervolgens door het paneermeel.

Verhit de olie in een braadpan en frituur het varkensvlees totdat het bruin kleurt en laat het dan op keukenpapier uitlekken.

Rijg afwisselend stukjes varkensvlees en stukjes paprika aan houten prikkers en rooster de yakitori tot de paprika geroosterd is.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar en dien de gepaneerde varkensyakitori direct op met de saus.

Opmerking

Je hoeft niet per se rode paprika te gebruiken, maar dat geeft wel kleur aan de yakitori.

Kookboek

Het recept 'Yakitori van gefrituurd varkensvlees met Japanse worcestersaus' is afkomstig uit het kookboek...

Yakitori

Sandra Mahut

Overheerlijke Japanse hapjes, allemaal geserveerd op een stokje! Yakitori, zoals deze saté-achtige stokjes in Japan worden genoemd, zijn prachtig als... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Varkensvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!