Kalfsvlees met tonijnsaus (vitello tonnato)
- 4 personen
- 55 min
- waardering 8,3
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in stukken
- 1 wortel, in stukken
- 1 stengel bleekselderij, in stukken
- 1 takje rozemarijn
- 500 ml kippenbouillon
- 500 g kalfsvlees aan 1 stuk
- rucola
- voor de saus
- 1 blikje John West tonijn in zonnebloemolie (à 185 g ), uitgelekt
- 2 eidooiers
- 3 eetlepels wittewijnazijn
- 4 ansjovisfilets
- 4 eetlepels kappertjes
- 100 ml goede olijfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C. Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de ui, wortel, bleekselderij en rozemarijn. Blus af met de bouillon en doe het kalfsvlees erbij. Schep alles in een ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.
Haal het vlees uit de schaal en laat het afkoelen. Bewaar het vocht. Rol het vlees in aluminiumfolie en leg het gedurende 4 uur in de koelkast.
Bereiden
Meng voor de saus in een keukenmachine of met de staafmixer de tonijn, eidooiers, azijn, ansjovis, 3 eetlepels kappertjes, 1 theelepel zout en 300 ml van het kookvocht van het vlees. Giet daarna de olie er langzaam bij. Wrijf de saus al roerend door de zeef.
Snijd het vlees in heel dunne plakjes. Leg ze op een schaal, giet de saus erover en garneer de vitello tonnato met de rucola en de overgebleven kappertjes.
Extra benodigd
Aluminiumfolie, keukenmachine of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Kalfsvlees met tonijnsaus (vitello tonnato)' is afkomstig uit het kookboek...
Tonijn
Thea Spierings
Tonijn is een heerlijke, gezonde en veelzijdige vis. Dit boekje nodigt je in 40 smakelijke recepten uit om er eens iets heel anders mee te doen! Zowel verse tonijn als... lees verder
© Caplan Books