Gevulde stoofpot van wildzwijn
- 6 personen
- 100 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1½ kg schouder van wildzwijn, in stukken van ca. 3 cm gesneden
- 100 g bloem
- klontje boter
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 rode uien, fijngesneden
- 1 theelepel rietsuiker
- 6 teentjes knoflook, gepeld
- 1 winterwortel, in dikke repen gesneden
- 2 verse laurierbladeren
- 3 jeneverbessen
- 1 eetlepel verse tijm, fijngesneden
- 1 eetlepel salie, fijngesneden
- 100 ml rode port
- 200 ml witte wijn
- 300 ml wildbouillon
- 4 pastinaken, in dikke repen gesneden
- 500 g La Ratte aardappelen met schil, in stukken gesneden
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 500 g wilde spinazie, gewassen
Bereiden
Wrijf de stukken vlees in met peper & zout en rol ze in de bloem. Klop de overtollige bloem af.
Smelt een klontje bloter met de olijfolie in een zware gietijzeren pan en fruit hier de uien met de suiker in, zodat ze karameliseren.
Doe het vlees erbij en bak het rondom bruin.
Voeg nu de knoflook, wortel, laurier, jeneverbes, tijm en salie toe en roer goed om. Blus af met port en vervolgens de witte wijn. Schenk hierover de wildbouillon en breng het geheel op smaak met peper & zout.
Na 60 minuten stoven op laag vuur voeg je er de pastinaak en de aardappelen aan toe en laat je dit op laag vuur nog eens 20 minuten lang stoven.
Zeef nu de stoofschotel en bewaar het vocht in een maatbeker. Schep het vet dat nu boven komt drijven van het vocht af.
Doe dan de gezeefde saus en de stoofschotel terug in de pan en bind de saus af met de mosterd.
Nu kun je de gewassen wilde spinazie toevoegen. Laat die nog 5 minuten meesudderen.
Kookboek
Het recept 'Gevulde stoofpot van wildzwijn' is afkomstig uit het kookboek...
Wild & gevogelte
Claartje Lindhout
Dit boek bevat 30 recepten die makkelijk en soms zelfs snel te maken zijn. Pure, simpele en lichte gerechten, bereid op een klassieke manier, maar vertaald naar... lees verder
© Uitgeverij Becht