Haasfilet met cantharellen

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 525 kcal
  • 32 g eiwit
  • 32 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 eetlepels slaolie
  • 250 g haasfilet, in reepjes van 2 cm
  • 100 g cantharellen, grote paddenstoelen in vieren
  • ½ theelepel tijm
  • 4 eetlepels rode port
  • 6 eetlepels runderfond of runderbouillon
  • 100 ml slagroom

Bereiden

Verhit de boter met de olie in een wok of diepe braadpan. Voeg de reepjes haasfilet toe en bak ze al roerend met een spatel op een hoog vuur in ca. 1 minuut bruin.

Voeg de cantharellen en de tijm toe en bak ze 2 minuten al roerend mee. Voeg de port, de runderfond of runderbouillon en de slagroom toe en breng het geheel tegen de kook aan. Laat het gerecht 2 minuten zachtjes koken en serveer het direct.

Lekker met witte rijst en rodekool met gebakken uitjes.

Bron

Het recept 'Haasfilet met cantharellen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nataliya Arzamasova | Shutterstock

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Wild recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!