Haasfilet met cantharellen
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 525 kcal
- 32 g eiwit
- 32 g vet
- 6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 25 g boter
- 2 eetlepels slaolie
- 250 g haasfilet, in reepjes van 2 cm
- 100 g cantharellen, grote paddenstoelen in vieren
- ½ theelepel tijm
- 4 eetlepels rode port
- 6 eetlepels runderfond of runderbouillon
- 100 ml slagroom
Bereiden
Verhit de boter met de olie in een wok of diepe braadpan. Voeg de reepjes haasfilet toe en bak ze al roerend met een spatel op een hoog vuur in ca. 1 minuut bruin.
Voeg de cantharellen en de tijm toe en bak ze 2 minuten al roerend mee. Voeg de port, de runderfond of runderbouillon en de slagroom toe en breng het geheel tegen de kook aan. Laat het gerecht 2 minuten zachtjes koken en serveer het direct.
Lekker met witte rijst en rodekool met gebakken uitjes.
Bron
Het recept 'Haasfilet met cantharellen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nataliya Arzamasova | Shutterstock