Reebiefstuk met gembersaus

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 9 waarderingen

Bevat per portie

355 kcal
25 g eiwit
23 g vet
21 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 bolletjes gember
  • 2 eetlepels citroenmarmelade
  • 100 ml rode wijn
  • 150 ml wildfond
  • 1 theelepel tijm
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 50 g koude boter
  • 4 reebiefstukjes à 50 g
  • 4 toefjes peterselie

Bereiden

Snijd 2 bolletjes gember in flinterdunne plakjes, hak de rest heel fijn. Doe de fijngehakte gember met de marmelade, de wijn, de wildfond, de tijm en het gemberpoeder in een pan en laat dit mengsel ca. 5 minuten zachtjes inkoken.

Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de reebiefstukjes in ca. 2 minuten bruin en van binnen rosé. Bestrooi ze met zout en peper. Schep de biefstukjes op een bord, dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm.

Zeef de saus boven het bakvet en laat hem op hoog vuur ca. 3 minuten inkoken. Snijd de rest van de boter in klontjes en roer deze één voor één door de saus. Laat de saus niet meer koken.

Schep de saus op vier warme borden en leg de reebiefstukjes erin. Leg de plakjes gember in de saus. Garneer de biefstukjes met een toefje peterselie. Lekker met spruitjes.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het recept 'Reebiefstuk met gembersaus' wordt je aangeboden door . Beeld: hlphoto | Shutterstock.com

Wild tips