Reebiefstuk met mosterd-roomsaus op een witlofbedje
bereiden
Bevat per portie
305 kcal
30 g eiwit
19 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 reebiefstukjes
- 35 g boter
- 2 kleine struikjes witlof, in luciferdunne reepjes
- 1 theelepel verse tijm
- 100 ml wildfond
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel mosterd
- 1-2 theelepels maïzena
Bereiden
Dep de reebiefstukjes met keukenpapier droog en bestrooi ze met wat peper. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de biefstukjes 2-3 minuten per kant.
Smelt intussen in een ander (koeken)pannetje de rest van de boter en roerbak de reepjes lof met de tijm ca. 2 minuten. Leg een nestje van lof op vier warme borden en leg de biefstukken erop. Houd ze warm met aluminiumfolie.
Roer de fond en de slagroom door het bakvet van de biefstukjes en breng het aan de kook. Voeg mosterd, zout en peper naar smaak toe. Roer de maïzena met 2 eetlepels water glad en bind de saus met dit papje. Schep wat saus over de reebiefstukken en geef de rest van de saus apart.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het recept 'Reebiefstuk met mosterd-roomsaus op een witlofbedje' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: BBA Photography | Shutterstock.com
Wild tips
Reacties op dit recept
- Joeso Lekker biefstukje, saus ook goed. Ik zou echter geen peper op de biefstuk doen voor het bakken want de peper verbrandt in de pan. Eerst zouten met zeezout, bakken en voor het opdienen de peper toevoegen.