Stoofschotel van ree met zilveruitjes, shiitake en kruidkoek
- 4 personen
- 175 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 30 g boter
- 100 g (verse) zilveruitjes
- 150 g shiitake, in vieren
- 600 g reepoulet
- 15 g bloem
- 2 jeneverbessen
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblaadje
- 20 g kruidkoek, in blokjes
- 600 ml reefond
Bereiden
Verwarm de oven voor op 140 °C. Smelt de boter en bak de zilveruitjes, shiitake en de reepoulet hierin lekker aan. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Voeg de bloem, specerijen en blokjes kruidkoek toe. Giet de fond erover en breng het geheel aan de kook.
Dek de pan goed af en plaats deze 2½ uur in de oven. Neem als het vlees gaar is de pan uit de oven en roer alles goed door. Combineer de stoofschotel met rodekool, spruitjes, diverse paddenstoelen, schorseneren, witlof, kastanjepuree, aardappelpuree, aardappelgratin, gekookte aardappelen of verse pasta.
Bron
Het recept 'Stoofschotel van ree met zilveruitjes, shiitake en kruidkoek' wordt je aangeboden door chef Edwin Kats van restaurant La Rive. Beeld: Chachamp | Shutterstock.com