Mango-gember ijslolly's
- 8 stuks
- 25 min
- waardering 7,9
- Hapje
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 90 g fijne tafelsuiker
- ½ theelepel geraspte verse gember
- 2 rijpe mango's, ca. 875 g totaalgewicht
- 2 eetlepels versgeperst limoensap
Bereiden
Meng de suiker in een kleine steelpan met de geraspte gember en 125 ml water. Breng alles op een middelhoog vuur aan de kook terwijl je af en toe roert. Doe dat tot de suiker helemaal is opgelost en je een siroop hebt. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur.
Schil de mango's en snijd het vruchtvlees van de pitten. Doe het vruchtvlees van de mango's in een blender of keukenmachine. Voeg het limoensap, een snufje zout en de afgekoelde gembersiroop toe en draai alles heel glad.
Verdeel het mengsel bij gebruik van traditionele lollyvormpjes over de vormpjes. Dek ze af en laat ze minstens 4 uur of tot 3 dagen invriezen. Steek de stokjes als je die gebruikt in de ijslolly's wanneer die deels bevroren zijn, na ongeveer 1 uur. Laat de ijslolly's dan nog minstens 3 uur invriezen tot ze helemaal hard zijn.
Extra benodigd
Blender of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Mango-gember ijslolly's' is afkomstig uit het kookboek...
IJslolly's verrassend anders
Shelly Kaldunski
Dit boek vol creatieve recepten is een unieke bron van inspiratie voor iedereen die van ijslolly's houdt. In het boek vind je alles dat je moet weten over ijslolly's... lees verder
© Good Cook