Rabarber ijslolly's
- 10 stuks
- 20 min
- waardering 7,8
- Hapje
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 750 g rabarber
- 560 g suiker
Bereiden
Snijd de rabarberstelen bij en snijd ze dan in stukjes van ongeveer 1 cm.
Meng de suiker in een kleine steelpan met 375 ml water. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Doe er de rabarber en een snufje zout in en laat onder af en toe omscheppen ongeveer 5 minuten koken tot de rabarber zacht is. Neem van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet het rabarbermengsel in een blender of keukenmachine en draai het tot een heel glad geheel.
Verdeel het mengsel bij gebruik van traditionele lollyvormpjes over de vormpjes. Dek ze af en laat ze minstens 4 uur of tot 3 dagen invriezen. Steek de stokjes als je die gebruikt in de ijslolly's wanneer die deels bevroren zijn, na ongeveer 1 uur. Laat de ijslolly's dan nog minstens 3 uur invriezen tot ze helemaal hard zijn.
Kookboek
Het recept 'Rabarber ijslolly's' is afkomstig uit het kookboek...
IJslolly's verrassend anders
Shelly Kaldunski
Dit boek vol creatieve recepten is een unieke bron van inspiratie voor iedereen die van ijslolly's houdt. In het boek vind je alles dat je moet weten over ijslolly's... lees verder
© Good Cook