Vis voor beginners

In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar 'Vis voor beginners' is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij. Wist je dat iedere zeeman te herkennen is aan zijn specifieke oorbel? En dat de traditionele visserstrui boordevol symboliek zit? Voor de bereiding van de 70 gerechten die in dit boek zijn opgenomen, worden diverse technieken gebruikt. Denk aan roken, stomen, stoven, inpakken, grillen en frituren.
AuteurMirjam van der Rijst
UitgeverijFontaine Uitgevers
- Hardcover
- 240 pagina's
- ISBN 9789059560994
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Crunchy kabeljauw-vissticks met limoensaus
Vis, 35 min 8,0
-
Vissoep met schol, zalm, mosselen en steurgarnalen
Vis, 40 min 8,0
-
Rolmops (ingemaakte haring)
Vis, 30 min 8,0
Alle Kookboeken van Fontaine Uitgevers
-
Het lekkerste uit Maleisië
Norman Musa
In 'Het lekkerste uit Maleisië' schotelt chef Norman Musa ons met trots 60 Maleisische gerechten voor die je simpelweg móet eten. Van klassiekers als nasi lemak en roti canai, streetfood snacks als popiah goreng (sticky loempia's) tot verrassende... bekijk 'Het lekkerste uit Maleisië'
-
Bij Meera aan tafel
Meera Sodha
In de meeste huishoudens is het een dagelijks terugkerende vraag: 'Wat eten we vandaag?'. Bestsellerauteur Meera Sodha geeft ons het antwoord. In 'Bij Meera aan tafel' verzamelde ze 120 gezonde en smakelijke recepten voor het avondeten... bekijk 'Bij Meera aan tafel'
-
Eén pan, één portie
Eleanor Wilkinson
In 'Eén pan, één portie' laat online culinair fenomeen Eleanor Wilkinson zien dat je als solokok niet beperkt bent tot soep of drie dagen lang kliekjes. Ze heeft dé oplossing voor iedereen die in het op gezinnen en stellen gerichte culinaire... bekijk 'Eén pan, één portie'
-
Bloem, suiker, boter
Nicola Lamb
Bloem, suiker, boter... Met eenvoudige ingrediënten én een oven kan iedereen bakken. Hoe je dat doet als de beste, legt supertalent Nicola Lamb uit in deze nieuwe bakbijbel. Een praktische gids met meer dan 100 recepten... bekijk 'Bloem, suiker, boter'
-
Anna's perfecte smaken
Anna Jones
In 'Anna's perfecte smaken' staat het thema 'minimale moeite, maximaal resultaat' centraal. In elk hoofdstuk draait het om een basisingrediënt dat iedereen wel in de kast heeft staan, zoals olijfolie, azijn, mosterd, uien of knoflook... bekijk 'Anna's perfecte smaken'
-
Het lekkerste uit Zweden
Ingrid Hofstra
'Het lekkerste uit Zweden' is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móét je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Zweedse klassiekers (gehaktballetjes!) als verrassende streekgerechten... bekijk 'Het lekkerste uit Zweden'
-
Het ultieme airfryer kookboek
Clare Andrews
In meer dan 80 veelzijdige recepten laat 'Het ultieme airfryer kookboek' je zien dat de airfryer veel meer kan dan alleen friet bakken. Van doordeweekse maaltijden en heerlijke vleesgerechten tot hartige ontbijtjes, cakes en desserts. Met dit kookboek... bekijk 'Het ultieme airfryer kookboek'
-
Ik eet en val af
Annemieke Jansen & Janine Jansen
In 'Ik eet en val af' geven Jansen & Jansen heldere achtergrondinformatie over afvallen én fijn en gezond leven en eten. De 100 eenvoudige, heerlijke recepten vormen de hoofdmoot van het boek. Met 'Ik eet en val af' is de kans kleiner dat wie... bekijk 'Ik eet en val af'
-
Het lekkerste uit Turkije
Hilal Kayis Sungur
'Het lekkerste uit Turkije' is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Turkse klassiekers (lahmacun!) als verrassende streekgerechten... bekijk 'Het lekkerste uit Turkije'
-
Leuke Recepten - het kookboek
Sandra & Eric Waterschoot
De beste en lekkerste recepten van LeukeRecepten.nl, een van de grootste foodblogs van Nederland. Het gelijknamige kookboek bevat makkelijke basisrecepten én vele verrassende varianten daarop. In deze editie staan 8 splinternieuwe... bekijk 'Leuke Recepten - het kookboek'