Crunchy kabeljauw-vissticks met limoensaus
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 400 g kabeljauw
- 50 g bloem
- 2 eieren
- 75 g cornflakes zonder suiker
- 1 eetlepel sesamzaad
- 100 ml arachideolie
- 1 biologische citroen, partjes
- voor de saus
- 125 g zure room
- 2 kleine tenen knoflook, geperst
- 2 takjes peterselie (alleen de blaadjes fijngesneden)
- sap van ½ limoen
Bereiden
Meng in een kommetje de zure room met de knoflook, peterselie en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de kabeljauw in repen. Strooi de bloem op een diep bord. Klop de eieren los in een ondiepe schaal. Doe de cornflakes in een andere ondiepe schaal en verkruimel ze met je handen; roer de sesamzaadjes erdoor.
Doe de olie in een frituurpan of wok en verhit hem tot 150 °C.
Wentel de repen kabeljauw eerst door de bloem, dan door het ei¬mengsel en tot slot door de cornflakes.
Bak de visstick in porties in 3 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm totdat je ze opdient. Serveer met de limoensaus en partjes citroen.
Variatietip
Je kunt in plaats van cornflakes ook tortillachips gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Crunchy kabeljauw-vissticks met limoensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Vis voor beginners
Mirjam van der Rijst
In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar 'Vis voor beginners' is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij... lees verder
© Fontaine Uitgevers. Beeld: Harold Pereira