Aardappelgratin van Tana Ramsay
bereiden
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 kg bloemige aardappelen
- 150 ml volle melk
- 20 ml slagroom
- 2 teentjes knoflook, gekneusd
- 2 takjes tijm
- snufje nootmuskaat
- 25 g Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet met de helft van de boter een braadslede of grote gratinschaal in.
Schil de aardappelen en laat ze in koud water staan totdat je klaar bent. Dep de aardappelen droog en snijd ze in 2-3 mm dikke plakjes.
Doe de melk met de room, de knoflook en de tijm in een pan en breng aan de kook. Laat afkoelen en zeef er de tijm en knoflook uit. Voeg de nootmuskaat toe.
Leg de helft van de aardappelen in laagjes in de braadslede of gratinschaal. Strooi op elke laag een beetje zout en royaal peper. Giet er de helft van het room-melkmengsel overheen, leg er de rest van de aardappelen op en giet er de rest van de melk overheen. Strooi er Parmezaanse kaas over, leg de rest van de boter in klontjes erop en bak de aardappelen in 1-1½ uur in de oven totdat ze gaar zijn en een bruin korstje hebben. Dien direct op.
Kookboek
Het recept 'Aardappelgratin van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...
Home Made
Tana Ramsay
'Home Made' is Tana Ramsay's unieke verzameling familierecepten die je meeneemt naar 'the heart of home cooking'. Voor Tana betekent thuis koken samen... lees verder
© Tirion Uitgevers