Aardappelkoekjes met zalm en sperziebonen
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 150 g sperziebonen
- 800 g aardappelen, in grove stukken
- 20 g boter
- 25 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 400-425 g rode zalm uit blik
- 35 g paneermeel
- plantaardige olie, voor het bakken
- 150 g jonge spinazie
- 1 middelgrote citroen, in partjes
Bereiden
Kook of stoom de sperziebonen tot ze zacht. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Laat ze uitlekken en snijd ze in stukken.
Kook of stoom de aardappelen tot ze zacht zijn. Pureer de aardappelen in een grote kom met de boter, kaas en het ei tot een glad geheel.
Giet de zalm af. Verwijder het vel en de graten. Voeg de zalm en sperziebonen toe aan het aardappelmengsel en meng alles goed. Vorm van het mengsel 12 koekjes en wentel ze door het paneermeel. Leg de koekjes op een plaat, dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelkoekjes in delen tot ze lichtbruin en goed heet zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze op de spinazie en geef er partjes citroen bij.
Kookboek
Het recept 'Aardappelkoekjes met zalm en sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...
Zalm
diverse auteurs
Vrijwel elk restaurant heeft recepten met de alom gewaardeerde zalm op het menu staan, of het nu om gerookte zalm of zalmfilet gaat. Door de exclusieve smaak... lees verder
© De Lantaarn