Aardappelpuree
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 200 ml melk
- 50 g boter, in klontjes
Bereiden
Spoel de aardappelen af, doe ze ongeschild in een grote pan en kook ca. 20 minuten, onderstaand in koud water met zout. Om te kijken of de aardappelen gaar zijn, prik je met een mes in een van de aardappelen. Wanneer het mes gemakkelijk erin glijdt, haal je de aardappelen van het vuur.
Verwarm de melk in een kleine pan, haal van het vuur en dek af.
Giet de aardappelen af, pel en pureer met de pureestamper of -knijper. Schep de aardappelpuree in een pan en laat de puree al roerend 2-3 minuten op zeer laag vuur drogen. Voeg al roerend de klontjes boter toe. Roer langzaam de hete melk erdoor. Proef en breng de aardappelpuree zo nodig op smaak.
Extra benodigd
Pureestamper of -knijper
Variatietip
Breng naar wens de aardappelpuree op smaak met kerrie, piment of nootmuskaat.
Kookboek
Het recept 'Aardappelpuree' is afkomstig uit het kookboek...
Melk, yoghurt & room
Laurence & Gilles Laurendon
Maak met melk, room, kwark, yoghurt zowel traditionele als verrassende gerechten. De recepten in dit boek zijn zoet én hartig, zoals: roerei met Parmezaanse
... lees verder © Uitgeverij Terra