Aardappelpuree uit de oven
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappelen, in stukken
- 100 g crème fraîche
- 100 g boter
Bereiden
Kook de aardappelen 20 minuten in water met zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Giet de aardappelen af, verwerk ze in een roerzeef tot puree en roer de crème fraîche, bijna alle boter en wat zout en peper erdoor. Schep de puree in een beboterde ovenschaal.
Verdeel enkele vlokjes boter over de puree en zet de schaal 35 minuten in de oven.
Kookboek
Het recept 'Aardappelpuree uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Slow cooking, stoven en smoren
diverse auteurs
'Slow cooking' bevat talloze recepten voor klassieke en moderne stoofschotels, van supersimpel tot uitgebreid - maar altijd verrassend. Langzaam
... lees verder © Uitgeverij Terra