Aardappelpuree met knoflook

4 personen
bereiden

waardering 8obv 18 waarderingen

Bevat per portie

300 kcal
6 g eiwit
11 g vet
45 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, in stukken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 125 ml melk
  • 2 eetlepel peterselie, fijngehakt

Bereiden

Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten zachtjes gaar.

Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de plakjes knoflook heel zachtjes lichtbruin. Schep de plakjes knoflook op een bordje.

Giet de aardappelen af en stamp ze luchtigjes fijn. Roer de olijfolie en zoveel melk erdoor, dat een smeuïge puree ontstaat. Warm de puree nog even goed door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Doe de aardappelpuree over in een warme schaal en strooi de knoflook en peterselie erover. Lekker bij geroosterd vlees en bij vis.

Het recept 'Aardappelpuree met knoflook' wordt je aangeboden door . Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com

Aardappelpuree tips