Gebakken aardappelen met chorizo en spek
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- 40 g reuzel
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 50 g chorizo, zonder vel en in dunne plakjes
- 100 g dikke plakjes buikspek, in reepjes van 1 cm breed
- 1½ kg kleine aardappelen, liefst nieuwe
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Bereiden
Smelt de reuzel met de olie in een pan of grote sauteuse (de aardappelen moeten er naast elkaar in kunnen liggen). Bak de chorizo en het spek een paar minuten op niet te hoog vuur; roer voortdurend.
Doe er de aardappelen bij, bestrooi ze met zout en bak ze in 45-60 minuten op laag vuur aan alle kanten bruin; schud af en toe aan de pan.
Bestrooi de aardappelen vlak voor het opdienen met de peterselie en de knoflook en roer nog een paar minuten.
Schep de aardappelen in een warme schaal en zet ze meteen op tafel.
Tip
Sommige soorten chorizo worden van een lange garing hard. Voorkom dat door de plakjes even met het buikspek mee te bakken, uit de pan te halen en apart te houden. Doe ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd weer in de pan.
Kookboek
Het recept 'Gebakken aardappelen met chorizo en spek' is afkomstig uit het kookboek...
1080 Recepten
Simone & Inés Ortega
Ruim 30 jaar geleden kwam '1080 recetas de cocina' uit en nog steeds vliegt hét kookboek dat in elk Spaans huishouden gebruikt wordt dagelijks over de Spaanse... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck