Gebakken aardappelen met komijn
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels mosterdolie
- 1½ theelepel komijnzaad
- een snufje gemalen kurkuma
- 500 g (4 middelgrote) aardappelen, in de lengte in plakjes gesneden
- als garnering
- 2-3 gedroogde rode pepers
- 1 takje koriander, gehakt
Bereiden
Verhit de olie in een kadhai of pan met dikke bodem op hoog vuur, en draai het vuur lager. Doe er de komijnzaadjes bij en roerbak ze ongeveer 30 seconden, of tot ze beginnen te knetteren. Doe er eerst de kurkuma en meteen daarna de plakjes aardappel bij. Roer goed en sprenkel er een heel klein scheutje water over om ze net vochtig te maken.
Voeg naar smaak zout toe, draai het vuur heel laag, leg er een deksel op en laat ongeveer 15-20 minuten koken, of tot de aardappelen zacht zijn. Roer een of twee keer en sprenkel er eventueel nog wat extra water over, zodat de aardappelen niet aanbranden of aan de bodem van de pan koeken. Garneer de aardappelen met gedroogde rode pepers en gehakte koriander.
Kookboek
Het recept 'Gebakken aardappelen met komijn' is afkomstig uit het kookboek...
India
Pushpesh Pant
'India' biedt 1.000 makkelijk te volgen, authentieke recepten van over de hele lengte en breedte van het land. De recepten zijn zo aangepast dat ze haalbaar
... lees verder © Van Dishoeck