Gebakken aardappelen uit de oven met zalm van Bill Granger
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 500 g nieuwe aardappelen, in tweeën gesneden (of in vieren als ze groot zijn)
- 2 eetlepels olijfolie, plus extra om de zalm te bestrijken
- 125 ml Griekse yoghurt
- 80 ml mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- 4 zalmfilets à 150 g, met vel
- handjevol verse muntblaadjes
- 4 lente-uitjes, schuin gesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de aardappelen op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met flink wat zeezout en peper. Bak ze in 25 minuten - terwijl je ze één keer omdraait - tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Vermeng intussen de yoghurt met de mayonaise en het citroensap.
Verhit een grote koekenpan 2 minuten op een matig vuur. Bestrijk de zalmmoten met de extra olijfolie en bestrooi ze met flink wat zout en peper. Bak de moten 3 minuten met het vel naar beneden, draai ze om en bak ze nog eens een minuut. Haal ze uit de pan en laat ze 2 minuten rusten. De zalm moet net gaar zijn en het vel knapperig.
Schep de gebakken aardappelen op de borden, doe de yoghurtdressing erover en bestrooi met munt en lente-uitjes. Leg er ten slotte een moot zalm op.
Variatietip
'Gebruik voor een light versie alleen yoghurt en laat de mayonaise weg.' - Bill Granger
Kookboek
Het recept 'Gebakken aardappelen uit de oven met zalm van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
In de keuken
Bill Granger
Dit is alweer het vierde boek van de succesvolle Australische kok Bill Granger. Het is een fris en dynamisch boek met prachtige foto's in reportagestijl, die het koken... lees verder
© Uitgeverij Terra