Gebakken aardappelen met zeezout
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
135 kcal
2 g eiwit
6 g vet
18 g koolhydraten
Ingrediënten
- 6 middelgrote aardappelen (vastkokend)
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel karwijzaad
- ½ eetlepel (grof) zeezout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in een pan met ruim water in ca. 10 minuten half gaar. Giet de aardappelen af en halveer ze in de lengte. Bestrijk de helften royaal met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Strooi het karwijzaad en het zeezout erover.
Bak de aardappelen in de oven in ca. 20 minuten knapperig bruin. Lekker bij geroosterd vlees.
Het recept 'Gebakken aardappelen met zeezout' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com