Gebakken aardappels met rozemarijn en sumak
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 ml olie
- 750 g aardappels, charlotte, over de lengte in vieren gesneden
- 5 teentjes knoflook, gepeld
- 3 takjes rozemarijn (5 g)
- 4 takjes tijm (5 g)
- 2 theelepels sumak
Bereiden
Giet de olijfolie in een grote sauteerpan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg als de olie heet is de aardappels toe met de knoflook en ¾ theelepel zout. Bak de aardappels onder regelmatig omscheppen rustig 30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg rozemarijn en tijm toe en bak ze nog 5 minuten tot de kruiden heerlijk geuren.
Schep de aardappels met een schuimspaan - zodat de olie achterblijft in de pan - uit de pan en doe ze in een schaal. Roer de sumak erdoor en dien ze op.
Opmerking
'Sumak is een helderrode, pittige gemalen specerij die ik al heel lang promoot. Door de kleur en de smaak is het een ideaal product om allerlei alledaagse gerechten een flinke boost te geven.' - Yotam Ottolenghi
Kookboek
Het recept 'Gebakken aardappels met rozemarijn en sumak' is afkomstig uit het kookboek...
Simpel
Yotam Ottolenghi
Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek 'Simpel' staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast... lees verder
© Fontaine Uitgevers