Gepofte aardappelen met romige vulling (jacket potato)
- 4 personen
- 90 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
bevat per portie
- 390 kcal
- 11 g eiwit
- 21 g vet
- 40 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappelen van ca. 200 g
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote rode paprika
- ½ bekertje crème fraîche van 125 ml
- 100 g geraspte belegen kaas
- ½ rode ui, heel fijngehakt
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen onder stromend water schoon en bestrijk ze rondom met olijfolie. Leg ze samen met de paprika op de bakplaat in het midden van de oven. Laat de aardappelen in ca. 45 minuten gaar worden.
Neem de paprika na ca. 20 minuten, als het vel zwartgeblakerd is, uit de oven. Leg de paprika ca. 10 minuten in een afgedekte schaal. Verwijder daarna met een puntig mesje het velletje en snijd de zaadlijsten weg. Snijd de paprika in repen.
Neem de aardappels uit de oven en snijd er overlangs een kapje af. Schep het aardappelkruim tot op ca. 2 cm van de rand eruit. Prak het aardappelkruim in een kom fijn en meng de crème fraîche met de helft van de kaas, de gesnipperde ui en het basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Vul de aardappelen hoog op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en leg de reepjes paprika erop. Sprenkel er wat olijfolie over en laat de aardappelen in de oven in nog ca. 20 minuten mooi goudbruin kleuren.
Variatietip
Vervang de paprika eens door bacon en de rode ui door bosuitjes.
Jacked potatoes
In Engeland eet je jacked potatoes in de pub. De aardappelen worden met schil gaar gepoft in de oven en daarna kleuren ze met een romige vulling nog even lekker bruin in de oven.
Bron
Het recept 'Gepofte aardappelen met romige vulling (jacket potato)' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com