Gepofte zoete aardappel met feta, chilipeper en koriander

  • 2 personen
  • 75 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 125 g zachte (schapen)feta
  • 1-2 rode chilipepers, (met of zonder zaadlijsten) in ringetjes gesneden
  • een handvol vers korianderblad, grof gesneden
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Boen de zoete aardappelen schoon en prik ze rondom een paar keer in met een scherp mesje. Verpak ze in aluminiumfolie en pof ze in 60-75 minuten gaar in de oven.

Leg de aardappelen op twee borden en vouw het folie open. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden. Verkruimel de kaas erboven en bestrooi royaal met peperringetjes en koriander. Besprenkel royaal met olijfolie.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Opmerking

Zoete aardappelen zijn geweldig materiaal voor soepen en purees, als vulling voor curry's en ze laten zich net als gewone aardappelen prima omtoveren in friet en chips. Maar gepoft in hun eigen schil vind ik ze misschien nog wel het tofst. Poffen versterkt het zoete van de aardappel - zonder dat de smaak weeïg wordt - en het knaloranje knollenvlees wordt er een beetje fluffy van, luchtig en zacht tegelijk. Geweldig in combinatie met het zoute, melkige van een goede feta, de frisse pittigheid van chilipeper en aromatische koriander. Omdat het een beetje zonde is om een oven zo lang te laten loeien, alleen maar om een paar aardappelen te poffen, maak ik dit gerecht vaak wanneer ik toch al aan het bakken ben. De oventemperatuur doet er niet heel veel toe, bij 180 of 220 graden lukt het ook.

Kookboek

Het recept 'Gepofte zoete aardappel met feta, chilipeper en koriander' is afkomstig uit het kookboek...

Comfort food

Janneke Vreugdenhil

'Comfort food' gaat over eten zoals eten bedoeld is: om onszelf en de onzen te voeden, te verwarmen en te verwennen. Eten om het leven te vieren - ook als het... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Gepofte aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • JudithHeerlijk recept! Niet te veel van eten, want de smaak van zoete aardappel kan een beetje uit je neus komen op den duur.. :]

    reageren

  • PetraOmdat het inderdaad aan de zoete kant is gebruik ik wat citroensap (sowieso gouden combo met koriander) en ipv chilipeper een beetje sambal

    reageren