Krokante gnocchi met tomaat, basilicum en mozzarella
- 2 personen
- 40 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g gnocchi
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 g goede trostomaten, in acht parten
- 125 g mozzarella, in blokjes van 1 cm
- 1 grote bos basilicum
- 40 g pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C hete lucht / 220 °C elektrisch.
Doe de gnocchi in een grote kom en schenk er kokend water over tot ze ermee bedekt zijn. Laat 2 minuten staan, giet af en laat goed uitlekken.
Leg de gekookte gnocchi in een ovenschaal en schep de olijfolie erdoor. Leg de tomaat, mozzarella en de helft van het basilicum erbij, bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper en zet 20 minuten in de oven.
Strooi dan de pijnboompitten erover en zet de ovenschaal nog 5 minuten terug in de oven.
Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd, en dien meteen op.
Kookboek
Het recept 'Krokante gnocchi met tomaat, basilicum en mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...
De makkelijke bakplaat
Rukmini Iyer
In het nieuwe kookboek 'De makkelijke bakplaat' van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks... lees verder
© Uitgeverij Becht