Krokante gnocchi met tomaat, basilicum en mozzarella

  • 2 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g goede trostomaten, in acht parten
  • 125 g mozzarella, in blokjes van 1 cm
  • 1 grote bos basilicum
  • 40 g pijnboompitten

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C hete lucht / 220 °C elektrisch.

Doe de gnocchi in een grote kom en schenk er kokend water over tot ze ermee bedekt zijn. Laat 2 minuten staan, giet af en laat goed uitlekken.

Leg de gekookte gnocchi in een ovenschaal en schep de olijfolie erdoor. Leg de tomaat, mozzarella en de helft van het basilicum erbij, bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper en zet 20 minuten in de oven.

Strooi dan de pijnboompitten erover en zet de ovenschaal nog 5 minuten terug in de oven.

Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd, en dien meteen op.

Kookboek

Het recept 'Krokante gnocchi met tomaat, basilicum en mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...

De makkelijke bakplaat

Rukmini Iyer

In het nieuwe kookboek 'De makkelijke bakplaat' van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Gnocchi recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!