Aardappelspiesjes met knoflook

  • 12 porties
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 24 krielaardappeltjes, in de schil
  • 6 sjalotjes, gehalveerd
  • 12 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers, gehalveerd en in 12 stukjes
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiden

Kook de aardappelen gaar.

Bak de halve sjalotjes met de knoflookteentjes beetgaar in 2-3 minuten.

Stel 12 kleine spiesjes samen van knoflook, aardappel, peper en sjalot.

Marineer de spiesjes in 2-3 eetlepels olijfolie.

Rooster de spiesjes boven een open vuurtje of in de hete pan. Bestrooi met gehakte peterselie en zout.

Extra benodigd

12 houten prikkers

Kookboek

Het recept 'Aardappelspiesjes met knoflook' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas!

Jessica Verbruggen

Tapas eten maakt net zozeer deel uit van een dag uit het Spaanse leven als ontbijten, lunchen, siësta houden en dineren. Of meer nog. Hoe klein of eenvoudig... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Meer aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!