Griekse aardappelschotel met feta en gyros
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 800 g aardappelen, in stukken
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel tijm
- 400 g kippendijfilet, in reepjes
- 2 eetlepels gyroskruiden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 50 g zwarte olijven, zonder pit
- 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- 1 rode ui, in halve ringen
- 100 g feta, verkruimeld
Bereiden
Doe de aardappelen samen met de komijn, oregano, het knoflookpoeder, de tijm, peper en zout in een kom en schep dit even goed om.
Kruid de kip met de gyroskruiden en doe samen met de gekruide aardappelen, paprika, olijven, munt, peterselie en ui in de pot van de slowcooker.
Gaar de aardappelschotel 2,5 uur op High of 5 uur op Low.
Verkruimel de laatste 10 minuten de feta over het gerecht.
Extra benodigd
Slowcooker
Kookboek
Het recept 'Griekse aardappelschotel met feta en gyros' is afkomstig uit het kookboek...
Het slowcooker-boek
Sabine Koning
Met een slowcooker kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met 'Het slowcooker-kookboek'. In dit fijne kookboek deelt ze 80 originele dinerrecepten, van de welbekende stoofpotjes tot pasta's, wereldgerechten
... lees verder © Uitgeverij Becht